تشخیص فشارخون بالا از روی انگشتان_آفتاب وطن
                 [ad_1]
به گزارش آفتاب وطن
دانههای کتان، ابرغذای قوی برای افت سختی خون بالا می باشند. آنها حاوی α-لینولنیک اسید می باشند که اسید چرب الزامی امگا ۳ است و برای کنترل سختی خون سودمند خواهد می بود.
به گزارش ایسنا، قلب بین ۶۰ تا ۸۰ بار در دقیقه، خون را از طریق شریانها پمپ میکند تا به همه تکههای بدن برسد و فشاری که بر دیواره رگها داخل میشود، سختی خون نام دارد.
سختی خون طبیعی کمتر از ۱۲۰ سیستولیک و ۸۰ دیاستولیک یا ۱۲۰/۸۰ میلیمتر جیوه است. هر رقم بالاتر از آن به معنی سختی زیاد تر بر شریانها است که علتمیشود در طول زمان خاصیت ارتجاعی کمتری داشته باشند و این مورد میتواند تبدیل گردش خون کمتر در بدن، دعوا قلبی، سکته مغزی یا بیماری کلیوی شود.
انجمن قلب آمریکا میگوید که سختی خون بالا تقریبا نیمی از جمعیت ایالاتمتحده را دچار کرده است و تعداد بسیاری از این افراد از حالت خود آگاه نیستند چون زیاد تر علائمی ندارند. با این حال، بر پایه اطلاعات سازمان بهداشت جهانی افرادی که سختی خون ۱۸۰/۱۲۰ میلیمتر جیوه دارند امکان پذیر سردردهای شدید، مشکل در تنفس، تاری دید، گیجی یا وزوز در گوش را استعداد کنند و یکی دیگر از علائم سختی خون بالا امکان پذیر تورم انگشتان و پاها باشد.
اگر سختی خون بالا دارید امکان پذیر انگشتان شما متورم شوند
قلب برای پمپاژ خون در بدن باید سختتر کار کند و بعضی اوقات اوقات خون به سختی از اندامها به قلب باز میگردد که میتواند علتشود انگشتان متورم شوند. سختی خون بالا زیاد تر به علت مقادیر بالای سدیم در رژیم غذایی تشکیل و علتمیشود آب بیشتری در خود نگه دارید. این مایع اضافی میتواند جهت تورم شود و اگر زیاد تر این اتفاق برای شما رخ میدهد، سختی خون خود را چک کنید.
سختی خون بالای کنترل نشده میتواند تبدیل بیماری کلیوی شود. کلیههای شما ماموریت حذف مواد زائد از خون و نگه داری اعتدال مایعات را بر مسئولیت دارند. اگر کلیههای شما خون کافی نداشته باشند، نمی توانند کار خود را انجام بدهند و این مورد میتواند تبدیل ادم یا تجمع مایع در بافتهای بدن شما شود. تورم ناشی از ادم طبق معمول در پاهاست، اما امکان پذیر آن را در بازوهای خود نیز حس کنید. حتی داروهای سختی خون بالا میتواند علتتورم انگشتان و دستان شما شود.
اقداماتی که میتوانید برای کنترل سختی خون بالا انجام دهید
رژیمهای غذایی سرشار از سدیم و چربی اشباع شده در حالی که میوهها و سبزیجات کم دارند میتوانند شما را در معرض خطر ابتلا به سختی خون بالا قرار دهند. مصرف الکل و دخانیات، چاقی، افزایش سن، سابقه خانوادگی و ورزش نکردن نیز میتواند در خطر ابتلا به سختی خون بالا موثر باشند.
پزشک زیاد تر هر وقتی که به وی مراجعه کنید سختی خون شما را بازدید میکند، اما دفتر پیشگیری از بیماریها و ترقی سلامت ایالاتمتحده پیشنهاد کرد اگر سن شما زیر ۴۰ سال است و در معرض خطر نیستید، سختی خون خود را هر ۳ تا ۵ سال یکبار چک کنید. برای سختی خون بالا افراد ۴۰ سال و بالاتر باید سالی یک بار سختی خون خود را چک کنند.
اگر سختی خون شما بالا باشد، گروه پزشکی امکان پذیر تغییرات سبک زندگی را برای افت سختی خون بدون دارو نظر کند که شامل افت سدیم در رژیم غذایی یا اتخاذ برنامه غذایی دش (DASH ) است. این چنین باید حداقل ۱۵۰ دقیقه در هفته ورزش کنید تا سختی خون خود را افت دهید. حتی اگر نیاز به مصرف داروهای سختی خون داشته باشید، این تغییرات سبک زندگی میتواند دارو را موثرتر کند.
آیا کم شدن سختی خون نیز خطرناک است؟
داشتن سختی خون پایین همیشه دلواپسکننده نیست. با این حال، کم شدن سختی خون شدید میتواند علتعدم جریان خون به مغز، سرگیجه، سیاهی یا از دست دادن هوشیاری شود و حتی امکان پذیر در موارد شدید تهدیدکننده زندگی باشد. سختی خون پایین یا کم شدن سختی خون وضعیتی است که در آن سختی سیستولیک و دیاستولیک به ترتیب به زیر ۹۰ و ۶۰ میلیمتر جیوه میرسد.
سختی خون طبیعی ۱۲۰ و ۸۰ میلیمتر جیوه است. سختی سیستولیک فشاری است که در شریانها زمان ضربان قلب و پر شدن آنها از خون وجود دارد و سختی دیاستولیک سختی در شریانها در وقتی است که قلب بین ضربانها استراحت میکند. طبق معمول سختی خون پایین نشانهای از شرایط پزشکی عرصهای یا مرتبط با سن است.
دقت به علائم و نشانههای سختی خون پایین در مرحله های اولیه آن الزامی است. علائم سختی خون پایین عبارت هستند از سبکی سر یا سرگیجه، حالت تهوع یا استفراغ، خستگی یا ضعف، عرق سرد، تپش قلب، تنفس کم عمق و سریع، سردرگمی یا مه مغزی، از دست دادن هوشیاری، ضربه مغزی، نبض ضعیف، گرفتگی گردن، پوست رنگپریده و تشنج است.
چه نوع غذایی برای کنترل سختی خون پیشنهاد میشود؟
با دقت به اطلاعات انجمن قلب آمریکا و کالج قلب و عروق آمریکا، اگر سختی خون فرد بهطور مداوم بالاتر از ۱۳۰/۸۰ باشد، سختی خون بالا در نظر گرفته میشود. چند مسئله رایج رژیم غذایی و مواد غذایی که به کنترل سختی خون پشتیبانی میکنند در ذیل ذکر شده است.
روغن زیتون مملو از آنتی اکسیدانها و پلیفنولها است که مزایا سلامتی مختلفی ازجمله افت سختی خون دارند. پختن سبزیجات در روغن زیتون این چنین به بدن اجازه میدهد تا ویتامینهای محلول در چربی K، A، D و E را جذب کند.
دانههای کتان، ابرغذای قوی برای افت سختی خون بالا می باشند. آنها حاوی α-لینولنیک اسید می باشند که اسید چرب الزامی امگا ۳ است و برای کنترل سختی خون سودمند خواهد می بود.
محدود کردن نمک در رژیم غذایی بهترین راه برای نگه داری سلامت کلیه است به این علت مصرف روزانه نمک را زیر ۱۵۰۰ میلیگرم در روز نگه دارید.
غذاهای غنی از پتاسیم ازجمله اسفناج و موز در تحقیقات نشان دادهاند که سختی خون را افت خواهند داد. پتاسیم به کلیهها پشتیبانی میکند تا سدیم را از بدن دفع کنند و میتواند علتکاهش سختی خون شود. برخی دیگر از غذاهای پر پتاسیم شامل خربزه، پرتقال، زردآلو، سبزیجات برگ سبز، گوجه فرنگی، سیب زمینی شیرین، ماهی تن، ماهی قزل آلا، لوبیا، دانهها، سبزی سوئیس چارد و لوبیا سفید است.
منیزیم امکان پذیر به شل شدن رگهای خونی پشتیبانی و عبور خون را آسانتر کند. غذاهای غنی از منیزیم شامل سبزیجات، لبنیات، مرغ، حبوبات و غلات کامل است.
جدای از این موارد، محدود کردن مصرف الکل و اجتناب از سیگار بهترین راه برای کنترل سختی خون است.
دسته بنی مطالب
[ad_2]
منبع