خوردن ماست می‌تواند خطر ابتلا به سرطان روده را افت دهد_آفتاب وطن

1743255194 خوردن ماست می‌تواند خطر ابتلا به سرطان روده را افت

[ad_1]
به گزارش آفتاب وطن

پژوهش‌های گوناگون نشان داده‌اند مصرف روزانه شیر می‌تواند برای افت خطر سرطان روده سودمند باشد. اکنون محققان می‌گویند مصرف ماست نیز در افت خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان، به‌اختصاصی سرطان کولورکتال یا روده، تأثیر دارد.

بر پایه گزارش The Conversation، محققان دانشگاه هاروارد دریافتند امکان پذیر مصرف منظم ماست با اصلاح میکروبیوم روده (باکتری‌های طبیعی که در روده زندگی می‌کنند) در برابر برخی اشکال تهاجمی سرطان کولورکتال تاثییر محافظتی داشته باشد.

میکروبیوم روده نقش مهمی در سلامت کلی ما ایفا می‌کند و بر هضم غذا، کارکرد سیستم ایمنی و خطر ابتلا به سرطان تأثیر می‌گذارد. ماست حاوی باکتری‌های سودمند همانند لاکتوباسیلوس بولگاریکوس و استرپتوکوک ترموفیلوس است و می‌تواند به نگه داری اعتدال میکروبیوم پشتیبانی کند.

ربط خوردن ماست با افت خطر ابتلا به سرطان روده

در این پژوهش داده‌های بیشتر از ۱۵۰ هزار شرکت‌کننده تجزیه‌وتحلیل شد. یقیناً ماست مستقیم خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را افت نمی‌دهد اما افرادی که در هفته ۲ وعده یا زیاد تر ماست می‌خورند، کمتر در معرض خطر ابتلا به «سرطان پروگزیمال کولون با بیفیدوباکتریوم مثبت» می باشند، نوعی سرطان کولورکتال که سمت راست روده بزرگ رخ می‌دهد و مقدار بقای بیماران در آن زیاد کم است.

مکانیسم‌های مختلفی در توضیح چگونگی تأثیر ماست بر افت خطر سرطان نقل شده است. یکی از مکانیسم‌های کلیدی تعدیل میکروبیوم روده است. پروبیوتیک‌های ماست می‌توانند تنوع و اعتدال باکتری‌های روده را افزایش و التهاب و سطوح مواد سرطان‌زا را افت دهند. علاوه‌براین، ماست امکان پذیر اثرات ضدالتهابی روی سلول‌های پوششی روده داشته باشد که امکان پذیر به جلوگیری از پیشرفت سرطان پشتیبانی کند.

ماست علاوه‌بر اثرات ضدسرطانی بالقوه خود، مزایا سلامتی فرد دیگر نیز دارد؛ همانند شیر، سرشار از کلسیم است و خطر پوکی استخوان‌ها را افت می‌دهد. مصرف منظم ماست با افت سختی خون و افت خطر بیماری‌های قلبی عروقی نیز مرتبط است. برخی مطالعات نشان داده‌اند مصرف ماست امکان پذیر به پیشگیری از دیابت نوع ۲ پشتیبانی کند.

یقیناً مهم است که از چه ماستی منفعت گیری می‌کنید. محققان می‌گویند بهتر است از ماست ساده و بدون طعم و قند منفعت گیری کنید. نوع فرایند تخمیر ماست نیز مهم است. محققان ماست یونانی ساده و شیرین‌نشده را ماست خوب می‌دانند که طبق معمولً پروتئین زیاد تر و قند کمتری دارد.

یافته‌های این پژوهش در Gut Microbes انتشار شده است.

دسته بنی مطالب

خبرهای ورزشی

اخبار پزشکی

اخبار اجتماعی

اخبار فرهنگی

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ها درباره انتخابات، سیاست، اقتصاد، ورزش، حوادث، فرهنگ و گردشگری را در آفتاب وطن بخوانید.

کسب وکار

اخبار فناوری

[ad_2]