قهوه میتواند اثربخشی برخی آنتیبیوتیکها را افت دهد_آفتاب وطن
[ad_1]
به گزارش آفتاب وطن
پژوهشگران «دانشگاه توبینگن» در آلمان دریافتهاند ترکیبات روزمرهای همانند کافئین حاضر در قهوه میتوانند بر نحوه عکس العمل باکتریها به آنتیبیوتیکها تأثیر بگذارند.
در این مطالعه، دانشمندان باکتری «اشریشیا کلی» (E. coli) را در معرض ۹۴ ماده گوناگون از جمله داروها، آنتیبیوتیکها و ترکیبات غذایی قرار دادهاند تا تغییرات ژنتیکی و پروتئینی آن بازدید شود. نتایج تحقیق نشان داده که حتی موادی همانند نوشیدنیهای کافئیندار میتوانند سیستم دفاعی باکتری را فعال کرده و نحوه ورود یا خروج داروها را تحول دهند.
تاثیرگذاری کافئین حاضر در قهوه
به حرف های محققان، کافئین جهت فعال شدن یک تنظیمکننده ژنی به نام Rob میشود و این فرآیند در نهایت چندین پروتئین انتقالی در باکتری را تحول میدهد.
این تغییرات جهت افت جذب برخی آنتیبیوتیکها همانند سیپروفلوکساسین میشود. مسئله دلنشین این که این عکس العمل در سالمونلا انتریکا (باکتری فرد دیگر)، با وجود شباهت نزدیکی که به E. coli دارد، مشاهده نشده و این نوشته مشخص می کند حتی باکتریهای شبیه نیز الزاماً حرکت یکسانی ندارند.
این یافتهها که در مجله PLOS Biology انتشار شده، به نوعی مقاومت سطح پایین اشاره دارد که نه از جهشهای ژنی کلاسیک، بلکه از سازگاری محیطی باکتری ناشی میشود. بههمینعلت رژیم غذایی، مصرف همزمان داروها و حتی زمانبندی درمان میتوانند در کارایی آنتیبیوتیکها نقش داشته باشند. براینمبنا، چیزی که میخوریم یا مینوشیم میتواند در اثربخشی درمانهای ضدباکتریایی تعیینکننده باشد.
دسته بنی مطالب
[ad_2]