خواص گیاه کبر (کاپاریس)؛ ۱۲ خاصیت درمانی این گیاه سرشار از آهن_آفتاب وطن
                 [ad_1]
به گزارش آفتاب وطن
کَبَر (جوانهی نارس گیاه «کاپاریس اسپینوزا» است) با نامهای داغ قارپوزی، هندوانه کوهی و خیاروک با طعم و رایحهی خوب خود بهگفتن چاشنی یا برای تزیین غذاها کاربرد زیاد دارد. کبر با داشتن ویتامین ها و مواد معدنی ازجمله ویتامین A و فیبر خواص درمانی بسیاری ازجمله درمان روماتیسم مفصلی و مشکلات پوستی دارد. در این مقاله شما را با قیمت غذایی گیاه کبر، خواص گیاه کبر و نحوه منفعت گیری و نگهداری این خوراکی پرخاصیت و درمانی آشنا می کنیم.
کاپاریس یا کبر چیست
- کاپاریس جوانهی نارس گیاه «کاپاریس اسپینوزا» است. کبر از گیاهان پایای برگریز است. این گیاه بومی مدیترانه، قسمتهایی از آسیا و آفریقای جنوبی است.
 - کاپاریس از ترکیبات مهم در رژیم مدیترانه ای است.
 - وقتیکه جوانههای این گیاه بهاندازهی یک نخود می باشند، برداشت خواهد شد. سپس آنها را بهپشتیبانی نور خورشید خشک میکنند و بهخاطر طعم خاصشان ترشی میاندازند. بر پایه نتایج و بازدیدهای بهدستآمده، از کَبَر، از زمانهای قدیم و در غذاهای سومری منفعت گیری میشده است.
 - اندازهی کبر متغیر است. کبر میتواند اندازهی یک دانهی فلفل سیاه تا اندازهی یک زیتون سبز کوچک باشد.
 - کبرهای بزرگتر طعم نیرومندتری دارند و اندازههای کوچکتر آن، رایحهی نیرومندتری دارند.
 - دانههای کبر با دست چیده خواهد شد. کاپاریس بهخاطر طعم و عطر منحصربهفردش و فوایدی که برای سلامتی دارد، معروف شده است.
 - یک قاشق غذاخوری کبر محتوی تنها ۲ کالری انرژی است. به این علت اگر بهجستوجو افت کالری دریافتیتان هستید، کبر یک گزینهی عالی محسوب میشود. کاپاریس علاوهبر کالری پایین، محتوی آنتی اکسیدان، فیتوکمیکالها (مواد شیمیایی که در گیاهان ساخته شده و زیاد تر، خواص درمانی آنها مورد نظر است) و ویتامینهای موردنیاز برای سلامتی است.
 
قیمت غذایی کاپاریس
هر ۱۰۰ گرم کبر محتوی ۵ گرم کربوهیدرات، ۰٫۴ گرم قند، ۳ گرم فیبر، ۰٫۹ گرم چربی، ۲ گرم پروتئین، ۴ میلیگرم ویتامین C، مقدار ۱۳۸ IU (واحدی برای سنجش ویتامینهای محلول در چربی) ویتامین A، مقدار ۲۴٫۶ میلیگرم ویتامین K، مقدار ۰٫۸۸ میلیگرم ویتامین E، مقدار ۰٫۶۵۲ میلیگرم نیاسین، مقدار ۰٫۱۳۹ میلیگرم ریبوفلاوین، مقدار ۱٫۷ میلیگرم آهن، ۲۹۶۰ میلیگرم سدیم، ۴۰ میلیگرم پتاسیم و ۹۶ کیلوژول انرژی است.
خواص گیاه کبر برای سلامتی
۱. خاصیت آنتی اکسیدانی
کاپاریس سرشار از ترکیبات فلاونوئیدی همانند روتین و کوئرستین است. هر دویِ این ترکیبات خاصیت آنتی اکسیدانی دارند. آنتیاکسیدانها اثرات مخرب رادیکال های آزاد را خنثی میکنند. تعداد بسیاری از بیماریها همانند سرطان و بیماری های پوستی ناشی از فعالیت رادیکالهای آزاد می باشند.
- روتین به گردش خون روان پشتیبانی میکند و در درمان صدمههای عروق خونی مؤثر است.
 - مطالعات تازه آشکار کرده است که کوئرستین خاصیت تسکیندهندگی، ضد التهاب، ضدباکتری و ضدسرطانی دارد.
 
۲. سرشار از مواد معدنی
کبر محتوی مواد معدنیای همانند آهن، کلسیم، مس و مقادیر بالایی از سدیم است.
- کلسیم در تحکیم و استحکام استخوان ها و دندانها مؤثر است.
 - مس با برخی پروتئینها ترکیب شده و آنزیمهایی بهوجود میآورد که به انجام برخی عکس العملهای بدن پشتیبانی میکنند.
 - آهن به عضلات پشتیبانی میکند تا اکسیژن را ذخیره یا از آن منفعت گیری کنند. آهن بخشی از آنزیمهایی است که در هضم غذا در بدن نقش دارند.
 
۳. حاوی ویتامین های گوناگون
این گیاه خوشمزه منبع خوبی از ویتامینهای K، A، نیاسین (B۳) و ریبوفلاوین (B۲) است.
- ویتامین A به بینایی پشتیبانی میکند و دیدن در نور کم را برای ما آسان میکند. این ویتامین خطر ابراز برخی سرطانها را افت میدهد. این ویتامین در مبارزه با برخی عفونتها به بدن پشتیبانی و سیستم ایمنی بدن را تحکیم میکند.
 - ویتامین K نقش حیاتی در سلامت استخوانها دارد. این ویتامین خطر راه اندازی لخته های خونی در بدن را افت میدهد.
 - نیاسین از بدن در برابر بیماری های قلبی-عروقی محافظت و به کارکرد شناختی، عصبی و دستگاه گوارش افراد پشتیبانی میکند.
 - ریبوفلاوین به بدن پشتیبانی میکند تا غذا را به سوخت تبدیل کند و در فراهم انرژی بدن نقش داشته باشد. این چنین این ویتامین به انجام کارکرد غدد فوق کلیوی پشتیبانی میکند. درنتیجه در نگه داری سلامت دستگاه عصبی مؤثر است.
 
۴. منبع خوبی از فیبر
کبر منبع خوبی از فیبر است. فیبر جهت افت یبوست میشود. یک قاشق غذاخوری کاپاریس محتوی ۰٫۳ گرم فیبر است. این مقدار معادل ۳ درصد نیاز روزانهی بدن به فیبر است.
۵. ازبین بردن تأثیرات برخی از مواد زیان اور
افرادی که در رژیم غذایی خود از مقادیر بالای چربی و گوشت قرمز منفعت گیری میکنند، باید زیاد تر کبر مصرف کنند. چون در تاثییر مصرف این غذاها برخی مواد زیان اور در بدن تشکیل خواهد شد که کاپاریس آنها را نابود میکند. این مواد میتوانند جهت ابراز سرطانها و بیماریهای قلبی-عروقی بشوند.
۶. تسکین روماتیسم
در یونان باستان از کبر بهگفتن مُسکنی برای تسکین دردهای ناشی از روماتیسم منفعت گیری میشده است.
۷. درمان نفخ

کبر در درمان نفخ و نیز درمان درد معده مؤثر است. این چنین این جوانهها در بهبود اشتها مؤثرند.
۸. مبارزه با دیابت
کبر به کنترل و درمان دیابت پشتیبانی میکند. کبر محتوی مواد شیمیاییای است که به کنترل قند خون پشتیبانی میکنند. یقیناً اگر از داروهای کاهندهی قند خون منفعت گیری میکنید، کاپاریس را در مقادیر بالا مصرف نکنید. چون امکان پذیر جهت افت بیشازحد قند خون بشوند.
۹. تسکین گرفتگی سینه
کاپاریس از گرفتگی و احتقان سینه جلوگیری میکند و خلط گلو را افت میدهد.
۱۰. افت خشکی پوست
کبر برای افت خشکی پوست سودمند است. میتوان برای آبرسانی به پوست، از این گیاه کوچک بهطور مستقیم روی پوست منفعت گیری کرد.
۱۱. درمان مشکلات پوستی
از کبر برای درمان برخی اختلالات پوستی همانند قرمزی پوست، درمان سوزش پوست و درمان جوش نیز منفعت گیری میشود. بههمینعلت، کبر در برخی محصولات مربوط به سلامت پوست نیز کاربرد دارد. علاوهبراین کاپاریس میتواند بهخاطر خاصیت آنتیاکسیدانیاش روال پیری را بهتأخیر بیندازد.
۱۲. پشتیبانی به رویش مو
کبر سرشار از ویتامین B و آهن است. بههمینعلت در برخی محصولات مو از آن منفعت گیری میشود. ویتامین B و آهن به رشد موها پشتیبانی میکنند. ویتامین B در گردش خون نیز تأثیر بسزایی دارد. به این علت به سلامت عمومی مو نیز پشتیبانی میکند، چون گردش خون یکی از الزامات برای داشتن موهای شفاف و سالم است. آهن نیز به جلوگیری از ریزش مو پشتیبانی میکند.
سوالات متداول درمورد گیاه کبر (کاپاریس)
۱. گیاه کبر (کاپاریس) چیست؟
گیاه کبر، که با نامهای فرد دیگر همانند هندوانه کوهی یا خیاروک نیز شناخته میشود، در واقع جوانه نارس گیاه «کاپاریس اسپینوزا» است. این گیاه بومی مناطق مدیترانه، قسمتهایی از آسیا و آفریقای جنوبی است و یکی از ترکیبات مهم در رژیم غذایی مدیترانهای محسوب میشود. جوانههای آن بعد از برداشت، خشک شده و به علت طعم خاصشان، طبق معمولً به طور ترشی منفعت گیری خواهد شد.
۲. با اهمیت ترین خواص گیاه کبر برای سلامتی چیست؟
گیاه کبر به علت داشتن ترکیبات غنی، خواص درمانی بسیاری دارد، از جمله:
- آنتیاکسیدان قوی: سرشار از فلاونوئیدهایی همانند روتین و کوئرستین است که با رادیکالهای آزاد مقابله کرده و خطر بیماریهایی همانند سرطان را افت خواهند داد.
 - منبع مواد معدنی و ویتامین: حاوی آهن، کلسیم، مس و ویتامینهای A, K, B2 و B3 است که به تحکیم استخوانها، بهبود بینایی، سلامت سیستم عصبی و تشکیل انرژی پشتیبانی میکنند.
 - بهبود مشکلات پوستی و مو: برای درمان خشکی، قرمزی و جوشهای پوستی سودمند است و به لطف ویتامین B و آهن، به رشد مو و جلوگیری از ریزش آن پشتیبانی میکند.
 - پشتیبانی به گوارش و کنترل دیابت: در درمان نفخ، درد معده و بهبود اشتها مؤثر است. این چنین مواد شیمیایی حاضر در آن به کنترل قند خون پشتیبانی میکند.
 - تسکین روماتیسم: از قدیم به گفتن مُسکنی برای افت دردهای ناشی از روماتیسم منفعت گیری میشده است.
 
۳. طریقه مصرف گیاه کبر چطور است؟
کبر زیاد تر به گفتن چاشنی طعمدهنده یا برای تزئین غذاها منفعت گیری میشود. رایجترین شکل مصرف آن، ترشی کبر است که به علت طعم و رایحه خوب، در انواع سسها، سالادها و غذاهای گوشتی کاربرد دارد.
۴. قیمت غذایی کبر چیست؟
کبر یک ماده غذایی کمکالری (فقط ۲ کالری در هر قاشق غذاخوری) است. هر ۱۰۰ گرم آن شامل ۵ گرم کربوهیدرات، ۳ گرم فیبر، ۲ گرم پروتئین و ویتامینها و مواد معدنی مختلفی همانند ویتامین A, C, E, K، آهن، پتاسیم و سدیم است.
۵. بهترین نوع کبر برای خرید کدام است و چطور باید آن را نگهداری کرد؟
بهترین نوع کبر، آنهایی می باشند که اندازهای کوچک (همانند دانه فلفل سیاه) و رنگ سبز تیره دارند. کبر طبق معمولً داخل آبنمک فروخته میشود و بعد از خرید باید حتماً در یخچال و داخل همان آبنمک نگهداری شود تا از خشک شدن آن جلوگیری گردد.
دسته بنی مطالب
[ad_2]